Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting beleven kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier, waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

Scouting biedt een breed scala aan mogelijkheden, waaronder landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking worden van harte uitgenodigd om deel te nemen bij scouting. Binnen elke Scoutinggroep zijn er diverse speltakken waar kinderen en jongeren van verschillende leeftijdsgroepen hun spel spelen. Deze groepen zijn verdeeld in leeftijdscategorieën van 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. En zelfs als je ouder bent dan 21, biedt Scouting nog steeds uitdagingen! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als vrijwilliger, betrokken blijven als plusscout of donateur. 

Een veilige en leerzame speelomgeving wordt geboden aan alle (jeugd-)leden van Scouting, ongeacht hun culturele achtergrond, afkomst, gender, geloof, beperking of politieke overtuiging. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland, met meer dan 110.000 leden verspreid over meer dan 1.000 Scoutinggroepen. 

Bij Scouting spelen de verschillende speltakken, hun spellen rond specifieke thema's, wat de fantasie stimuleert en de ontwikkeling van deelnemers bevordert. Hierdoor groeien ze op een natuurlijke wijze op tot zelfstandige individuen, met volop ruimte om te ontdekken en te leren. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn kernwaarden binnen de activiteiten van Scouting. De spelvisie van Scouting Nederland staat garant voor kwaliteit in het spel, waarbij de focus ligt op de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren, wat zorgt voor jarenlang plezier met uitdagende activiteiten.